Taste sensibility to phenylthiocarbamide and its relationship to food preferences
DOI:
https://doi.org/10.20513/2447-6595.2015v55n1p7-12Palabras clave:
Taste sensibility, Pheniltiocarbamide, Red wine, Food preference.Resumen
Introduction: Foods like cabbage, broccoli, pepper and wine, containing proteins such as phenylthiocarbamide (PTC), cause a bitter taste in some people. Studies showed the relation between tasting profile and the development of obesity, and consequently leading to cardiovascular disease. Objective: Compare the differences in the taste sensibility to PTC present in some foods in individuals classified according to the nutritional status. Methods: One hundred fifty-three patients classified as eutrophic, overweight or obese received one drop of each PTC solution in the tongue, since the most diluted to the individual perception to bitter taste, in a total of 15 increasing grades. Results: Participants were predominantly middle-aged females, eutrophics and supertasters. It was found a correlation between PTC solution and red wine in the three groups evaluated (eutrophic, obese and overweight). Besides, eutrophic and obese that disliked wine had more sensibility to PTC. Conclusion: Our main finding showed that eutrophic and obese that disliked red wine had more sensibility to PTC. We did not find differences in the sensitivity to PTC for the other foods analyzed (fried foods, fruit and vegetables).
Descargas
Archivos adicionales
Publicado
Número
Sección
Licencia
Indicação de avaliadores (revisores): caso desejado, os autores podem sugerir de 1 a 3 especialistas para a revisão do manuscrito. O(s) revisor(es) deve(m) preencher os seguintes requisitos:
- ter nível de Especialização, Mestrado ou Doutorado no tema do manuscrito;
- não possuir conflito de interesses com os autores;
- não possuir vínculo com o trabalho submetido;
- o revisor sugerido pode ser um membro do corpo editorial ou não (revisor ad hoc);
Declaração
Transferência de Direitos Autorais
O(s) autor(es) vem por meio desta declarar que o artigo intitulado “TÍTULO DO ARTIGO” enviado para apreciação da comissão
editorial da Revista de Medicina da UFC é um trabalho original, que não foi publicado ou está sendo considerado para publicação em outra revista, que seja no formato impresso ou no eletrônico.
O(s) autor(es) do manuscrito, acima citado, também declaram que:
-
Participaram suficientemente do trabalho para tornar pública sua responsabilidade pelo conteúdo.
-
O uso de qualquer marca registrada ou direito autoral dentro do manuscrito foi creditado a seu proprietário ou a permissão para usar o nome foi concedida, caso seja necessário.
-
A submissão do original enviada para a Revista de Medicina da UFC implica na transferência dos direitos de publicação impressa e digital.
A declaração original deve ser assinada, datada e encaminhada por e-mail: (revistademedicina@ufc.br).
Nota: Todas as pessoas relacionadas como autores devem assinar esta declaração. Não serão aceitas declarações assinadas por terceiros.