Effects of varying concentrations of Sargassum vulgare C. Agardh on growth of lettuce and coriander
DOI:
https://doi.org/10.32360/acmar.v31i1-2.31372Keywords:
Sargassum vulgare, fertilizer, horticultureAbstract
Different concentrations of seaweed extract prepared from Sargassum vulgare were used as fertilizers on lettuce, Lactuca sativa, and coriander, Coriandrum sativum. For lettuce cultivation, after transplantation, measurements were of the number of plants and mean leaf length on the 22nd day, and of number of leaves, and mean length and weight fo
the leaf on the 42nd day. For coriander cultivation, after germination, measurements were made of the number of plants and their mean height on the 48th day. In the experiments, the plants treated at 25% concentration of seaweed extract showed a significant increase in size as compared with the contrai plants.
Downloads
Published
2018-03-05
Issue
Section
Artigos originais
License
1. Proposta de Política para Periódicos de Acesso Livre
Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:
- Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a Licença Creative Commons Attribution que permite o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria e publicação inicial nesta revista.
- Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
- Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).