Experimental analisys on Escherichia coli viability in salt water
DOI:
https://doi.org/10.32360/acmar.v34i1-2.11651Keywords:
Escherichia coli, viability, strain resistance, sea water.Abstract
Five experiments were carried out in order to investigate the resistance of Escherichia coli strains isolated from Cocó River and inoculated in sea water, stored in laboratory at environmental temperature. The strains of E. coli were incubated at 37 and 44.5 o C. The initial inocule (Ti) was of 166 x 109 CFU/ml. The time of each experiment was 168 h. Sea water resistant strains were counted at T0 (time which the inocule was introduced into the sea water), T1, T2, T24, T120 and T168h. Up to 168 h, for all experiments, it was possible to detect viable strains of E. coli. There was no statistically significantly difference (α = 0.05) between experiments, considering the strains were isolated from the same place and were treated on the same manner. Other factors, such as UV rays, may be more deleterious to the cell than salt concentration in sea water itself.Downloads
Published
2017-04-10
Issue
Section
Artigos originais
License
1. Proposta de Política para Periódicos de Acesso Livre
Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:
- Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a Licença Creative Commons Attribution que permite o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria e publicação inicial nesta revista.
- Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
- Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).